Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Το 3ο ΕΠΑΛ  Βόλου υλοποιεί, σε συνεργασία με το ΙΚΥ πρόγραμμα Erasmus + στο πλαίσιο εκπαίδευσης και κατάρτισης μαθητών. Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση των δεξιοτήτων  και ο εκσυγχρονισμός των συστημάτων εκπαίδευσης των μαθητών.
Το πρόγραμμα Erasmus + συντονίζεται και χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών  και συμμετέχουν 13 μαθητές του Τομέα Γεωπονίας και 13 μαθήτριες της Ειδικότητας Βρεφονηπιοκομίας.
Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει επίσκεψη στη Λεμεσό  της Κύπρου και θα διαρκέσει 15 ημέρες από 19/03/2018 έως 03/04/2018.
Οι μαθητές θα κάνουν πρακτική άσκηση σε χώρους εργασίας, σε επιχειρήσεις στη Λεμεσό της Κύπρου. Επιπρόσθετα τις απογευματινές ώρες θα γίνονται σεμινάρια με θέμα την ιστορία, τον πολιτισμό και τη γλωσσική διάλεκτο της Κύπρου. Θα γίνει επίσης ξενάγηση σε αξιοθέατα, αρχαιολογικούς χώρους και ιστορικά μνημεία της Πάφου και της Λευκωσίας.
                Στη συνέχεια της επιμόρφωσης οι δύο ειδικότητες θα παρακολουθήσουν διαφορετικά σεμινάρια που θα αφορούν τις ειδικότητές τους. Οι μαθητές Γεωπονίας θα ενημερωθούν στην πιστοποίηση της βιολογικής καλλιέργειας, στους τρόπους και τις τεχνικές πολλαπλασιασμού των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, στην καταπολέμηση των ασθενειών με βιολογικούς τρόπους , την νεανική επιχειρηματικότητα στον γεωργικό τομέα κ.ά.
                 Οι μαθήτριες της ειδικότητας Βρεφονηπιοκομίας θα παρακολουθήσουν παιδαγωγικά σεμινάρια σε σχέση με την πολυπολιτισμικότητα  και τη διαπολιτισμική εκπαίδευση, τη σχολική ψυχολογία,  τη διαχείριση του άγχους στα παιδιά κ.ά.

                Το πρόγραμμα αυτό θα διευρύνει τους στόχους και θα προσδιορίσει πιθανές νέες επαγγελματικές πορείες των μαθητών. Θα ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ των συμμετεχόντων, θα βοηθήσει να κατανοήσουν οι μαθητές την ποικιλομορφία των ευρωπαϊκών πολιτισμών και γλωσσών  και θα αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες για την  προσωπική τους ανάπτυξη και εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οριστικοί πίνακες κατάταξης Μαθητείας Δ Φάσης

Ειδικότητα Βοηθών Νοσηλευτών Ειδικότητα Τεχνικού Φυτικής Παραγωγής Οι εγγραφές των μαθητευομένων για την Δ Φάση μαθητείας θα γίν...