Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015

Το Σχολείο  μας με τηλ: 2421058299 στεγάζεται σε συγκρότημα κτιρίων με το 70 ΓΕΛ Βόλου που απέχει 200 μ. από το πάρκο της  Χιλιαδούς, Αρσινόης 4, δίπλα στο Μουσικό Σχολείο. Είναι ένα σύγχρονο και μοντέρνο κτίριο με λειτουργία 10 ετών περίπου. Είναι εύκολα προσβάσιμο στους μαθητές καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης.
Διαθέτει αμφιθέατρο εξοπλισμένο με διαδραστικό πίνακα και βιντεοπροβολέα, μεγάλα εργαστήρια πλήρως εξοπλισμένα συνολικού χώρου 500 τ.μ. περίπου στα οποία οι μαθητές και μαθήτριες εξασκούνται κατά τη διάρκεια των εργαστηριακών μαθημάτων.
Οι μαθητές ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τις κλίσεις τους καλούνται να επιλέξουν και να φοιτήσουν σε μία από τις παρακάτω Ομάδες Προσανατολισμού με τους αντίστοιχους τομείς και ειδικότητες. Μπορούν να παρακολουθήσουν τη Β΄ τάξη των τομέων και των ειδικοτήτων που λειτουργούν στο σχολείο μας και αναγράφονται παρακάτω και οι μαθητές που έχουν τελειώσει την Α΄ τάξη του Γενικού Λυκείου (η επιλογή μιας ομάδας προσανατολισμού δεν δεσμεύει τον μαθητή στην παρακολούθηση του αντίστοιχου τομέα και της  ειδικότητας στην Β’  τάξη μπορεί σύμφωνα με τον νόμο να αλλάξει τομέα και ειδικότητα):
1.       Ομάδα Προσανατολισμού Γεωπονίας, Τεχνολογίας τροφίμων και Διατροφής στην Α΄ Τάξη.
§  Ο Τομέας Γεωπονίας Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής με τις παρακάτω ειδικότητες για τη Β΄ και Γ΄ Τάξη:
                   I.            Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής
                 II.            Τεχνικός Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου
              III.            Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών
              IV.            Τεχνικός Ζωικής Παραγωγής
                  
2.     Ομάδα Προσανατολισμού Υγείας-Πρόνοιας και Αισθητικής – Κομμωτικής στην Α΄ Τάξη σύμφωνα με την ΥΑ Φ8/56024/Δ4/06-04-2014 .
§  Για τη Β΄ και Γ’ Τάξη για τον τομέα Υγείας-Πρόνοιας θα λειτουργήσουν οι εξής ειδικότητες:
                   I.            Βοηθός Νοσηλευτικής
                 II.            Βοηθός Ιατρικών – Βιολογικών Εργαστηρίων
              III.            Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων  
3.     Ομάδα Προσανατολισμού Τεχνολογικών Εφαρμογών στην Α΄ Τάξη.
Οι απόφοιτοι των ειδικοτήτων των Τομέων εκτός από τη δυνατότητα να ασκήσουν το επάγγελμα που έχουν σπουδάσει μπορούν:
Να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με ευνοϊκούς όρους δεδομένου ότι τα δύο πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα ειδικότητας έχουν μεγαλύτερο συντελεστή βαρύτητας.
 Αγαπητοί γονείς στο σχολείο μας υπάρχουν εκπαιδευτικοί πλήρως καταρτισμένοι και είναι στη διάθεσή σας για τη δική σας ενημέρωση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οριστικοί πίνακες κατάταξης Μαθητείας Δ Φάσης

Ειδικότητα Βοηθών Νοσηλευτών Ειδικότητα Τεχνικού Φυτικής Παραγωγής Οι εγγραφές των μαθητευομένων για την Δ Φάση μαθητείας θα γίν...