Τρίτη, 4 Μαΐου 2010

Ημερίδα και έκθεση κεραμικών με θέμα την ναυτική παράδοση της Μεσογείου

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22/4/2010 στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας της Ι.Μ.Δ. στα Μελισιάτικα η ημερίδα με τίτλο «Από την Αρχαία Ιωλκό στα Λιμάνια της Μεσογείου» καθώς και η έκθεση κεραμικών καραβιών του Χρήστου Γιαννόπουλου «Η ελληνική παραδοσιακή ναυπηγική στην Μεσόγειο 18ος - 20ος αιώνας» παρουσία μαθητών από το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου, το Ιδιωτικό Γυμνάσιο «ΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Ο ΝΕΟΣ» και μαθητών του 3ου Γυμνάσιο Βόλου.
Χαιρετισμούς στην ημερίδα πραγματοποίησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ.κ. Ιγνάτιος, ο υπεύθυνος πολιτιστικών θεμάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας κ. Κ. Καραγκούνης, ο εκπρόσωπος και εκπαιδευτικός του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου κ. Αλέξανδρος Καπανιάρης και ο εκπρόσωπος και εκπαιδευτικός του Ιδιωτικού Γυμνασίου «Άγιος Απόστολος ο Νέος» κ. Μιχάλης Πούλιος.

Χαιρετισμός Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων - ΒΟΛΟΣ 2013, Κυρίου Γιώργου Κολέτσου
Η Ελλάδα και συγκεκριμένα ο Βόλος έχει ήδη παραλάβει τη σκυτάλη, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, για την διοργάνωση των XVIIων Μεσογειακών Αγώνων που θα διεξαχθούν το 2013. Το επιτυχημένο παράδειγμα των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα έχει τοποθετήσει ψηλά τον πήχη, και έχει στρέψει τα μάτια όλου του κόσμου στην Ελλάδα με την προσδοκία διοργάνωσης Μεσογειακών Αγώνων εξαιρετικού επιπέδου.

Στόχος μας είναι αυτοί οι Μεσογειακοί Αγώνες να αποτελέσουν μια νέα αφετηρία δίνοντας στη διοργάνωση περιεχόμενο και αξίες, μια κληρονομιά - παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές των λαών της Μεσογείου.

Οι Μεσογειακοί Αγώνες είχαν πάντα για τους Έλληνες ιδιαίτερη σημασία. Γι’ αυτό, βασικός άξονας της αποστολής της Οργανωτικής Επιτροπής είναι η ουσιαστική αναβάθμιση των αγώνων σε αγωνιστικό και οργανωτικό επίπεδο, ώστε επάξια να θεωρούνται ένα από τα κορυφαία παγκόσμια αθλητικά γεγονότα.

Στα 3 κρίσιμα αυτά χρόνια της προετοιμασίας μας, θέλουμε και ευχόμαστε, να σας έχουμε δίπλα μας!
Κατά την διάρκεια της ημερίδας στην είσοδο του Συνεδριακού Κέντρου πραγματοποιήθηκε επίσης μια ενδιαφέρουσα έκθεση κεραμικής από το εργαστήρι κεραμικής του κεραμοναυπηγού Χρήστου Γιαννακόπουλου με τίτλο «Ελληνική παραδοσιακή ναυπηγική και πλεύση 18ου – 20ου αιώνα. Ο Χρήστος Γιαννακόπουλος ξεκίνησε το 2003 να διερευνά την θεματολογία της πλεύσης, ασχολούμενος κυρίως με τα παραδοσιακά ξύλινα σκαριά όπως φτάσανε στις μέρες μας. Μην επιδιώκοντας τον μοντελισμό και την απεικόνιση με την στενή έννοια της λέξης ο Χρήστος Γιαννακόπουλος προσπαθεί να αποδώσει σε κεραμικό υλικό, στοιχεία από την τυπολογία των σκαριών και την αίσθηση της πλεύσης, της δύναμης του ανέμου, την αλμύρα της φθοράς. Στοιχεία των καραβιών είναι του είναι οι βέργες σιδήρου τις οποίες ενσωματώνει στο κεραμικό υλικό και ψήνονται μαζί μ’αυτό, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα κομμάτι δεμένο, ενιαίο μέσα από την φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οριστικοί πίνακες κατάταξης Μαθητείας Δ Φάσης

Ειδικότητα Βοηθών Νοσηλευτών Ειδικότητα Τεχνικού Φυτικής Παραγωγής Οι εγγραφές των μαθητευομένων για την Δ Φάση μαθητείας θα γίν...